Hírek

2005.03.21. 07:44

Homobotrány a berlini képviselőházban

A német főváros legélesebb nyelvű politikusa. A vele lévő fiatalember pedig a barátja. Nemsokára összeházasodnak – írja a Bild című legolvasottabb német napilap.

Gyulay Z.

Wolfgang Mieczkowski szabad demokrata (FDP) politikus házasságra készül barátjával, egy Kis Ferenc (23) nevű magyar fiatalemberrel. A napokban a meghívókat is postázzák. Az első homoházasság a berlini képviselőházban újabb pletykatéma a német fővárosban.

A két férfi kevéssel karácsony előtt a Harz-hegység egyik romantikus szállodájában ismerkedett meg egymással, akkor azonban még külön hálószobában aludtak. „A fiatalembert csak futólag ismerem” – igyekezett akkoriban a politikus küzdeni a terjedő találgatásokkal szemben.

A Harz-béli utazás azonban nem nélkülözte a szaftos újságcímet. A politikus csaknem nyolcszáz eurós (mintegy kétszázezer forintos) kifizetetlen szállodaszámlát hagyott hátra. Visszatért Berlinbe, ahol újabb botrány kerekedett. Egy rendőr feljelentést tett ellene testi sértésért. Most pedig meglepetést kelt a homoházasságával. Mint mondja: „Mindenünk megvan, különösen a köztünk kinyílt szerelem...” Fiatal szeretőjét egy szőrmedivatbemutatón ismerte meg. „Valójában nem tudom, hogy homoszexuális volnék, inkább bi” – mondja. A majdnem negyven év korkülönbség nem zavarja. „Mindig is fiatalabbakkal jártam.”

A politikusnak nem ez lesz az első házassága. Egykori kolléganőjétől, Heidrun asszonytól 1973-ban vált el. Néhány héttel később a nő elmetszette ereit a csuklóin, és elvérzett. „Ezután sokáig nem tudtam szoros kapcsolatba lépni” – teszi hozzá az FDP-politikus. A hivatalos házasságkötés elutasítása a hatóságok előtt csöppet sem zavarja. "Áprilisban Törökországban kibérelünk egy hajót. Majd a kapitány összead minket a fedélzeten” – mondja. A pár ezt követően fél évig délen marad. „Az egészségem megköveteli” – magyarázza. Muhammad Alihoz, az élő bokszlegendához hasonlóan Parkinson-kórban szenved, fél esztendeje agyműtéte volt. „A házasság alkalmából egy Rolex Daytona karórát ajándékozok Ferencnek.” És mit kíván magának? „Nekem elég egyetlen csók.”

Párttársai a képviselőházban aligha fogják hiányolni. A szemtelen FDP-ember szűrét a romantikus szállodai kaland és a rendőrverés után már amúgy is ki akarták rakni a frakcióból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!