Hírek

2005.03.25. 00:00

Hiller István nem gondol tudósokra és művészekre

Tegnap sem árultak el részleteket az államfőjelölésről tanácskozó szocialista politikusok arról, kit látnának szívesen Mádl Ferenc utódjaként.

BAMA

Az MSZP négy meghatározó tagozatával való egyeztetése után Hiller István pártelnök azt közölte: egyetértenek abban, hogy olyan személyt kell jelölni, aki kötődik a szociáldemokrata ízlésvilághoz, de egyszerre nyitott és tiszteletet tanúsító a többi politikai érték irányába is. A különféle találgatásokkal kapcsolatban azt hangoztatta: nem lehet olyanokban gondolkodni, akik csakis tudósként, művészként ténykedtek, így soha nem volt közük a politikához.

Hiller nem kommentálta Szekeres Imre elnökhelyettesnek a jelöltek támogatottságáról szóló szerdai bejelentését. Szekeres azt mondta: Szili Katalin házelnököt eddig 8 tagozat támogatta az államfői posztra, míg Glatz Ferencet, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökét és Bárándy Péter volt igazságügy-minisztert egy-egy tagozat jelölte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!