Hírek

2005.03.08. 00:00

Hét város jutott a második fordulóba

Kiss Gergely

– A tizenegy jelentkező városból hét jutott tovább az Európa kulturális fővárosa 2010 cím elnyerésére kiírt pályázat második fordulójába – jelentette be tegnap Bozóki András kulturális miniszter. Eger, Miskolc, Pécs, Budapest, Győr, Sopron és Debrecen maradt versenyben. A hét- tagú zsűri javaslata alapján Kaposvár, Kecskemét, Székesfehérvár és Veszprém mondhat búcsút a további küzdelmeknek.

A pályázati anyagok közül szinte mindegyik tartalmaz olyan tervet, amely alkalmas lehet az adott város kulturális életének gazdagítására. Ám a legtöbből hiányzik a város sajátosságait és a jövő kihívásait is figyelembe vevő kép. A zsűri az egri anyagot tartotta a legkidolgozottabbnak. Budapest esetében kiemelték az infrastrukturális fejlettséget. Hiányként említették, hogy az elképzelések között nincs olyan elem, amely jól megkülönböztetné más európai várostól. A bizottságot Budapest abban sem győzte meg, hogy a tervek megvalósulása maradandó nyomot hagyna a város további életében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!