Hírek

2005.03.23. 00:00

Hamis kiírások lomtalanításra

Egyre többször próbálnak arra jogosulatlanok is hasznot húzni a lakossági hulladékból. Az I. és a VIII. kerületben a napokban már hamis lomtalanítási hirdetményeket is közzétettek.

Dukay Nagy Ádám

Illetéktelen személyek lomtalanításról szóló közleményeket helyeztek ki többek között a Józsefvárosban. Céljuk az volt, hogy mások előtt megkaparintsák a legértékesebb holmikat. A lakóknak szóló falragaszokat megtévesztésből a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. (FKF Rt.) nevében írták alá. A VIII. kerületben így olyan utcákban is kirakták a lomot, ahol a közterület-fenntartó még nem tervezte az elszállítást. A társasházakban élőket ráadásul fertőzésveszélyre hivatkozva kérték arra, hogy mielőbb tegyék ki a hulladékot. Minden olyan használt tárgyat is igényeltek továbbá a hirdetők, amely akadályozhatja a pincék, padlások szabad közlekedését.

Mint megtudtuk, az FKF Rt. senkit nem bízott meg ilyen hirdetmények kihelyezésével. A fővárosiaktól ezért azt kérik, ne vegyék figyelembe az efféle plakátokon hirdetett időpontokat. A részvénytársaság közleményt is kiadott a hamis lomtalanítási időpontokról. Ebben közlik, hogy a plakátok készítői és kiragasztói visszaéltek cégük nevével. Egyben arra kérik a lakosságot, hogy kizárólag a postaládába dobott hírlevelük és a sajtóban közzétett tervek alapján lomtalanítsanak. – Bűncselekménynek minősül, ha valaki szóban vagy írásban fertőzésveszéllyel fenyeget – mondta Garamvölgyi László. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a hamis hirdetés tudatos félrevezetés, azaz csalás.

A Főkefe tájékoztat

– Fertőzésveszélyről nincs szó – mondta Szegedi Péter szóvivő (FKF Rt.). – Részvénytársaságunknak azonban komoly többletmunkát jelent ott is takarítani, ahol azt még nem terveztük. A történtek miatt változtatunk azon a gyakorlaton, hogy közzétesszük a teljes tervet. A részletes lomtalanítási rendről ezért hetente fogjuk tájékoztatni a fővárosiakat.

A hulladékszállítás kerületi időpontjai:

Kerület Időpont

XV. március 25-ig

XIII. április 2–6.

X. április 11–15.

XIX. április 18–22.

III. április 25–29.

VIII. május 11–14.

XIV. május 28.–június 1.

VII. június 4.

XVII. június 6–10.

a fővárosiakat.

A hulladékszállítás kerületi időpontjai

Kerület Időpont

XV. március 25-ig

XIII. április 2–6.

X. április 11–15.

XIX. április 18–22.

III. április 25–29.

VIII. május 11–14.

XIV. május 28.–június 1.

VII. június 4.

XVII. június 6–10. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!