Hírek

2005.03.10. 00:00

Földi László: védtelenné válhat az egész ország

Stépán B.

„Magyarország védtelenné válhat az újabb és újabb kétes tartalmú ügynöklisták nyilvánosságra kerülésével” – állítja Földi László, az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója. Szerinte ez megtörténhet, ha folytatódik a felelőtlen politikai játszma. A titkosszolgálatok tevékenysége megfelelő társadalmi ellenőrzés mellett nem tartozik a nyilvánosságra
– mondta lapunknak.

„Minden listát el kell tüntetni, de gyorsan, a kártékony játszmát fejezzék be a politikusok” – javasolja. Az igazságtételt úgy tartja megvalósíthatónak, hogy akit jogsértés ért, megismerhesse a rá vonatkozó iratokat, azt, kitől származnak a feljelentések. De szakértők döntsék el, kit ért valóban sérelem, s hogy a feljelentő nevének nyilvánosságra hozatala nem okoz-e több kárt, mint amennyire méltányos az igazság közzététele.

A közelmúltban „érthetetlenül váratlan és hirtelen” felbukkant ügynöklisták jó néhány adata hiteltelen – szögezték le tegnap az átvilágítóbírák.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!