Hírek

2005.03.07. 00:00

Élménypark épül a gáton

Európai viszonylatban jelentős létesítményegyüttes megvalósítása kezdődött a Lágymányosi-öbölnél. Ha a beruházók terve valóra válik, jövőre már csodájára járhatunk a ma még kopár Duna-partnak.

Kováts Antal

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Jelenleg még így néz ki az öböl, de nemsokára a főváros legnagyobb beruházását kezdik meg a területen
[/caption]A tervezett létesítményegyüttes több ütemben készül. A két-milliárd forint költségvetésű első szakaszban számos étterem és kisvendéglő létesül a Kopaszi gáton és környezetében, elkészül a strand homokos parttal, sportpályákkal.

Megépül a gát déli végét a Hengermalom úttal összekötő gyalogoshíd is. A Lágymányosi Sportklub kajak-kenu szakosztálya korszerű sportlétesítményt kap. E munkák költségeit az Öböl XI. Kft. saját forrásokból és hitelből fedezi – tudtuk meg Szalay Zoltántól, az Öböl XI. Kft. társügyvezetőjétől.  A mintegy húszmilliárd forintos II. ütemben a Dombóvári út mellett szálloda, jégcsarnok és vízi élménypark valósul meg. Szó van úszó színház kialakításáról is.

Ahhoz, hogy mindez megépülhessen, eddig több ezer köbméter szemetet és építkezési törmeléket szállítottak el a területről. Búvárok tisztították ki az öblöt, egyebek közt üres olajos- hordókat, motorkerékpárokat és használt autógumikat hozva a felszínre. Lebontottak néhány életveszélyesnek minősített épületet is. Az Öböl XI. Kft. tulajdonában az önkormányzat jelenleg mintegy harmincöt százalékkal rendelkezik.

Tavaly óta megvan a győztes, az ellenzék aggódik

Szerződésekben biztosították, hogy az önkormányzat mindvégig meghatározó befolyással szólhasson bele a vállalkozás alakulásába. Ezzel szemben Balás Piri László, a kerületi Fidesz-frakció vezetője figyelmeztetett, hogy Újbuda költségvetése az idei év végére további háromszázmillió forintos üzletrészeladást tervez. Az előirányzott elidegenítés szerinte aggodalomra adhat okot, mivel a sorozatos üzletrész-arány-csökkenés következtében az önkormányzat beleszólási lehetősége idővel a kívánatos alá csökkenhet.

Kováts Antal -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!