Hírek

2005.03.22. 00:00

Elmaradt találkozó

Az egyeztetések ellenére sem jött létre Marosvásárhelyen március 19-én Markó Béla, az RMDSZ elnöke, valamint Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke közötti találkozó. Markó az RMDSZ elnöki hivatalába várta az EMNT elnökét, aki a Pro Europa Liga székházában szeretett volna vele találkozni.

Lukács J., Kolozsvár

Az elmaradt találkozó után mindkét fél külön-külön nyilatkozott a sajtónak. Tőkés elmondta, elfogadta a Markó által megállapított időpontot, de elvárta, hogy a helyszínt ő határozhassa meg. Markó rádiónyilatkozatban hangsúlyozta, továbbra sem zárkózik el a Tőkés Lászlóval tervezett találkozótól, hajlandó őt fogadni az elnöki hivatalban.
A két szervezet vezetője hoszszú idő óta csupán a sajtón keresztül üzenget egymásnak. A törés a 2003-ban Szatmárnémetiben megtartott RMDSZ-kongresszus alkalmával következett be. A testület ekkor döntött az RMDSZ tiszteletbeli elnöki funkciójának eltörléséről, amelyet a rendszerváltás óta folyamatosan Tőkés László töltött be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!