Hírek

2005.03.10. 00:00

El akarták rabolni a Gladiátort

Az Oscar-díjas színész sokáig keveset tudott az al-Kaidáról. A terrorszervezet vezére, Oszama bin-Laden azonban élénken érdeklődött a filmcsillag iránt.

Csák E.

[caption id="" align="alignleft" width="206"] Crowe mellett a felesége, mögötte egy titkos ügynök
[/caption]Az új-zélandi származású hollywoodi színész 2001-ben, egy Afrikában szolgáló francia rendőrnőtől tudta meg: az al-Kaida az elrablására készül. Crow bejelentette a veszélyt az amerikai szövetségi nyomozóirodának.

Az FBI először állítólag túlzónak tartotta a hírt, de aztán négy éven keresztül védelmet biztosított a sztárnak. Crowe több filmjét ügynökök kíséretében forgatta. Mellette voltak a különböző gálaesteken és díjkiosztó ünnepségeken is. A Túszharc című filmje londoni bemutatóján az amerikai és a brit rendőrség közösen vigyázott a biztonságára.

Amikor az ügy kiszivárgott, az FBI nem cáfolt, ám homályban maradt, miért Crowe volt a támadás célpontja. Jelek szerint viszont az al-Kaida a merényletek mellett kulturális zavarkeltésre is készült, és több híres ember elrablását tervbe vette. Maga a színész úgy fogalmazott: a terrorszervezet arra készült, hogy „kivon a forgalomból” néhány bálványnak számító amerikait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!