Hírek

2005.03.30. 00:00

Demszky pénzét vizsgálják

Több mint fél évvel ezelőtt történt a bejelentés. A fővárosi önkormányzat szakbizottságának jó esélye van arra, hogy végre kivizsgálja Demszky Gábor tavalyi vagyonbevallását. Ha igazán akarják a képviselők.

Zsidai Péter

A vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottsághoz tavaly szeptemberben fordult Kupper András. A Fidesz frakcióvezetője szerint Demszky 2002 novemberi és 2003 januári bevallásai ellentmondanak egymásnak. Nem csökkenhetett a pénzintézetekkel szembeni tőketartozása, ha saját bevallása szerint ez időben nem törlesztett semennyit – vélekedik a képviselő.
Demszky vagyongyarapodása azután lett téma, hogy tavaly júliusban kiderült, a horvát tengerparton vásárolt ingatlanokat. Sikerült igen olcsón megkapni és felújítani őket. Demszky a támadások hatására idei bevallását fél évvel korábban tette közzé. Már tavaly júliusban olvashattuk több ponton módosított vagyonbevallását.
A vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottsághoz szeptemberben érkezett Kupper beadványa. Novemberben és decemberben már tárgyalhatták volna az ügyet, ám a koalíciós képviselők nem adták szavazatukat. Egyszer távolmaradásuk miatt az ülés határozatképtelen lett, legközelebb pedig nem támogatták napirendre vételét.
Ughy Attila (Fidesz), a testület elnöke a Reggel kérdésére elmondta: nem zárja ki, hogy a mai ülésen is hasonló történik. Neki azonban mindaddig kötelessége a napirendre vételét javasolni, amíg a beadványt vissza nem vonják.
Bőhm András (SZDSZ) lapunknak azt mondta, ha sikerül részt venni az ülésen, megszavazzák. Mivel azonban egyszerre négy bizottsági ülésen kell jelen lenniük, nem ígérte biztosra. Ughytól megtudtuk, ellenzéki képviselőként és bizottsági elnökként is kellemetlen számára, hogy még mindig ezzel kell foglalkozniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!