Hírek

2005.03.26. 09:57

Csak a hölgyek éremesélyesek

Holnap rajtol a 25. felnőtt Európa-bajnokság Aarhusban. A szövetség számláján év eleje óta egyáltalán nincs pénz, így a 3,3 millió forintos részvételi költséget kölcsönökből kell fedezni.

Schiller Zsolt

A női csapatot csak az 5-8. helyen emelték ki, így már a négy közé jutásért összekerülhetünk a Boros Tamara vezérelte horvátokkal. A válogatott Bátorfi, Fazekas, Molnár, Póta, Tóth össze-állításban indul harcba az éremért. Reménykeltő, hogy a Bátorfi–Tóth duó egy hónapja a katari Pro Tour versenyen legyőzte a kínaiak olimpiai és világbajnok párosát.

A férficsapat a selejtezők alapján az úgynevezett challenge divízióban csak a 17–32. helyért játszhat. Harczi Zsolt fiatal együttese a selejtezők során legyőzte az Európa-bajnok fehérorosz válogatottat, és a világbajnok Schlagerrel felálló osztrákokat is. A Fazekas, Jakab, Lindner, Pázsy, Zwickl összeállításban utazó csapatunk Bulgária nemzeti együttese ellen kezdi Európa-bajnoki szereplését.

Magyar elsők

Az első Európa-bajnokságot 1958-ban Budapesten rendezték. Magyarország első az éremtáblázatot tekintve is: 37 arany-, 28 ezüst- és 40 bronzéremmel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!