Hírek

2005.03.29. 06:44

Budapesti nagytakarítás

A tél nyomait tünteti el tavaszi nagytakarítási programjában a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. (FKF).

Dukay Nagy Ádám

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Ahogy minden évben, idén tavasszal is lemossa a budapesti hidakat a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. A napokban az egész várost kitakarítják.
[/caption]A hónap elején az V. kerületben kezdte tavaszi nagytakarítását az FKF Rt. A Belvárosban és az idegenforgalmi szempontból kiemelt területeken a munkát egy nap alatt végezték, s végzik el. A nyári főszezon kezdetekor pedig megszakítják a lomozást.
A hulladékgyűjtési ütemtervet a Főkefe a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve dolgozta ki. A munka egésze októberig tart. A legnagyobb városrészeket, így a XVII. kerületet vagy Soroksárt öt részre osztották fel. Egy városrész teljes lomtalanítása legfeljebb öt napig tarthat. Budapest egészét pedig összesen kilencvenöt nap alatt kívánják kitakarítani. Az idei közterületi munkák ütemezésében hangsúlyosan szerepelnek a turisztikai szempontból kiemelt területek: a budai Vár, a Dunakorzó, a Hősök tere, illetve ezek környezete. Hasonlóan nagy figyelmet kapnak az április 3-ig tartó Budapesti Tavaszi Fesztivál helyszínei is.
A Főkefe összesen 124 fő- és tömegközlekedési útvonalon végzett és végez burkolatjavítási munkákat. Az elmúlt napokban mintegy ezerötven kilométernyi fő- és tömegközlekedési útvonalon foltozták be a gödröket. A legfontosabb budapesti utak közül tizenkettőn festettek fel új jeleket. A hidak mosását az időjárás függvényében végzik.

A lakosság hírlevelet kap

Néhány kerületben illetéktelenek az FKF Rt. nevében hirdettek hulladékgyűjtést. A visszaélések miatt a Főkefe ezért külön értesíti a lakosságot lomozási tervéről. A budapestieket arra kérik, hogy kizárólag cégük hírlevelének dátumait vegyék figyelembe. Felhívják továbbá arra is a figyelmet, hogy a mezőgazdasági és a veszélyes hulladék nem számít lomnak. Csakúgy, mint az építési törmelék, az autóroncs, és a naponta keletkező háztartási szemét. A Főkefe ezek egyikét sem szállítja el.

Dukay Nagy Ádám A lakosság hírlevelet kap Néhány kerületben illetéktelenek az FKF Rt. nevében hirdettek hulladékgyűjtést. A visszaélések miatt a Főkefe ezért külön értesíti a lakosságot lomozási tervéről. A budapestieket arra kérik, hogy kizárólag cégük hírlevelének dátumait vegyék figyelembe. Felhívják továbbá arra is a figyelmet, hogy a mezőgazdasági és a veszélyes hulladék nem számít lomnak. Csakúgy, mint az építési törmelék, az autóroncs, és a naponta keletkező háztartási szemét. A Főkefe ezek egyikét sem szállítja el. Ahogy minden évben, idén tavasszal is lemossa a budapesti hidakat a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. A napokban az egész várost kitakarítják. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!