Hírek

2005.03.23. 08:41

Az idei a futás esztendeje

A boldog emlékezetű Peterdi Pál szlogenje örök: „A láb mindig kéznél van…” Talán ezt ismerik föl azok, akik esztendőről esztendőre visszatérően elindulnak a különféle utcai futóversenyeken.

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="299"] A láb mindig kéznél van…
[/caption]Az idén külön ízt kölcsönözhet a viadaloknak, hogy a Budapest Sportiroda 2005-öt a Futás évének keresztelte el. A cég 27 versenyt rendez az idén, s a szervezőknek nem titkolt céljuk, hogy az esztendő megméretésein százezer embert mozgassanak meg. Futni nem csupán jó, egészséges is. A legfrissebb adatok szerint a magyar népesség harminc százaléka túlsúlyos és magas vérnyomással küzd, 66 százalékának pedig magas a koleszterinszintje. Mindezekre jó recept a futás is, hiszen – mint Kocsis Árpád, az iroda ügyvezetője hangsúlyozza – olcsó, akárhol, akármikor, bármilyen életkorban sort lehet rá keríteni.

Évfordulós távok

A Budapest Sportiroda talán legnépszerűbb versenyei,

a Vivicitta, a nemzetközi félmaratoni és a Budapest Maraton az idén jubilálnak, huszadszor kerültek be a programba. A városvédő Vivicittán (12 km) április 17-én, a félmaratonin (21 097,5 m) szeptember 4-én, a Budapest Maratonon (42,195 km) pedig október másodikán próbálhatják ki magukat a futók. Érdekesség: a Vivicitta idei rajtját a szép idő reményében tolták el két héttel a szervezők.

a Vivicitta, a nemzetközi félmaratoni és a Budapest Maraton az idén jubilálnak, huszadszor kerültek be a programba. A városvédő Vivicittán (12 km) április 17-én, a félmaratonin (21 097,5 m) szeptember 4-én, a Budapest Maratonon (42,195 km) pedig október másodikán próbálhatják ki magukat a futók. Érdekesség: a Vivicitta idei rajtját a szép idő reményében tolták el két héttel a szervezők. A láb mindig kéznél van… -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!