Hírek

2005.03.21. 00:00

Az álmok, az emlékezet tavaszi nagytakarítása

TAVASZ ELEJÉN mindig eszembe jut, rendet kellene raknom. A lakásban éppúgy, mint önmagamban. Ki kellene dobálni a megunt, elnyűtt nagykabátot és bakancsot. Magamból pedig nem ártana a tél nyűgét kisöpörni. Aztán tavaszi fáradtságra hivatkozva húzom- halasztom a dolgot, ugyanúgy, mint mások a rendszerváltáskor beígért, tavaszi nagytakarítást.

Parcsami Gábor

EMLÉKEZNEK az országot elárasztó, söprűzésre hívó plakátokra?
A beígért „tavaszi nagytakarítás” felüdítő eszméjére? A „Tiszta vizet a pohárba!” szólamra? A lelkes rendszerváltó csapatra? Lehunyom a szemem. Álmodom. Mi lett volna, ha…

KINYITOM A SZEMEM. Óvatosan körülnézek. Mit látok? Mocskos utcákat, és az utcákon csordogáló ügynöklistákat. A listákon meg tönkretett, mélyen magába roskadó emberi sorsokat. A rendszerváltás után tizenöt évvel. Túl hosszan tart ez a tavaszi fáradtság, szögezem le magamban.

HOLNAP rendet rakok. Vége a lustaságnak, kitakarítok. A lelkemben is. Kitörlöm az emlékezetemből az álmokat. Karinthyt idézve, elfelejtem a mai találkozásomat a 15 évvel ezelőtti fiatalemberrel…

Parcsami Gábor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!