Hírek

2005.03.23. 08:57

Aranyba foglalták a műsorokat

A Kamera Hungária televíziós díjakat immár ötödik alkalommal ítélték oda. A Művészetek Palotájában megrendezett gálán tizenhárom kategóriában kaptak elismerést a tévések. A különdíjakat az Axel Springer Lapcsoport alapította, amely kiadja a Reggel nevű napilapot és TVR-hét műsorújságot is.

Sz. Á

Az olvasók szavazhattak legkedvesebb televíziós műsorukra és személyiségre, aminek alapján két Aranyszarvas-díjat osztottak ki. Emellett legkedvesebb reggeli műsorukra is voksolhattak, és az abban közreműködő műsorvezetőre. A legjobb Aranyvekkert kapott. A szavazatok alapján lapunk, a Reggel a TV2 ébresztőműsorát, a Mokkát és műsorvezetőjét, Havas Henriket jutalmazta az Aranyvekkerrel.

A díjazott meglepődött, bár nem titkolta, tudja, hogy a nézők kedvelik a Mokkát. A mindenki Tanár ura a tőle megszokott stílusban annyit mondott: – Magamat adom a reggeli műsorban is. – Amikor a két András, Kereszty és Sváby kitalálta a műsort, biztos tudták, Liptai Claudiával kell párosítani. Két férfi nem tud ilyen hangulatot teremteni. Havas elárulta: – Semelyikünk sem úgy ébred, hogy ma froclizzuk egymást. Ez ott, a stúdióban duma közben alakul ki.

Az Axel Springer TVR-hét műsorújságja az RTL Klub Legyen Ön is milliomos! című műsorának és Vágó Istvánnak adta át az Aranyszarvas-díjat. Vágó nem maradt ott a gála utáni partin. A telefonban nevetve mondta: – Tudja, nehezek voltak az Aranyszarvasok. – A kvízmester fel sem tudja sorolni, hány kitüntetést zsebelt már be a vetélkedő. De a tévés örül a kitüntetésnek. Reméli, még hosszú évekig vezetheti az adásokat, és nem „rozsdásodik be”. Azt is megemlítette: a kvízjáték az ötéves évfordulón hárommillió embert szögezett a fotelekhez.

A díjazottak

Szórakoztató műsor: Megasztár (TV2), Dokumentumfilm: Rémálmok nyomában – Braham-portré (Duna TV), Dokumentum-szappanopera: Fókusz – Börtönből szabadult (RTL Klub), Tényfeltáró riport: Roma magazin – Éhséglázadás Szlovákiában (MTV), Színes riport: Fókusz – Gengszter énekesek (RTL Klub), Műsorvezető: Till Attila (Megasztár), Interjú: Krizsó Szilvia – Este – interjú Orbán Viktorral (MTV), Esélyegyenlőségi műsorok: Pesty Fekete Doboz (MTV), Sportközvetítés: Szabó Gábor kommentátor, Dramatikus művek: Sosem volt Cigányország, műsorarculat: Kalauz – 87. rész (Filmmúzeum Rt.), kísérlet, újítás: Tarka képzelet – Renoir álmai (Cinema Film Rt.). Alkotói díj: Beck György operatőr, Tölgyessy Ágnes rendező.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!