Hírek

2005.03.26. 08:37

A boldogság kapujába értek

Történetében harmadszor lehet ott a női kosárlabdázók kontinentális csúcstalálkozóján a MiZo Pécsi VSK. A baranyaiak a többszörös nyertes francia Bourges búcsúztatásával jutottak az Euroliga négyes döntőjébe.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="131"] A horvát Hlede fantasztikus formában játszott a Bourges ellen csütörtökön
[/caption]A Vajdaságból érkezett, s immár tősgyökeres pécsi tükének számító Rátgéber László 1993 és 2005 között tizenkét idényen át 599 meccset vezényelt a PVSK kispadján. A csütörtök este rendezett hatszázadik tétmérkőzésen harcolta ki csapata az idei Euroliga-sorozat négyes döntőjébe jutást.

- Nagyon sok mindent el lehet veszíteni az életben, egészséget, autót, pénztárcát, egyebeket, de egyvalamit nem: a hitet egymásban. És azért vagyunk mi az egyik legnagyobb csapat Európában, mert ezt nem veszítjük el – vélekedett a Bourges elleni siker után a mesteredző. – Az ukrajnai és a bourges-i botlásunkat követően voltak lehetőségeink a javításra, mint ahogy javítottunk is, és harmadszor is bejutottunk a Final Fourba.

Ami a továbbiakat illeti: nálam a siker szempontjából a 2–4. hely között nincs különbség. A Final Four kétnapos küzdelmein igazából csak egy csapat lesz boldog. Amelyik megnyeri az aranymeccset. Ezt az érzést szeretném, ha átélhetnék játékosaim, s átélhetné a fantasztikus pécsi közönség.

Nincs még helyszín

Az Euroliga négyes döntőjének rendezésére az érdekelt csapatok pályázhatnak. Az idei sorozat első napjának párosítása már ismert (Pécs–Brno és Szamara–Vilnius), ám a házigazdát még nem jelölte ki a FIBA Europe. Mind a négy gárda jelentkezett a rendezésre. A Reggel szerint az orosz Szamara a legesélyesebb, elsősorban pénzügyi lehetőségei miatt (esélytippünk: 45 százalék). Brnónak és Vilniusnak 20-20 százalékos esélyt adunk, a pécsieknek 15-öt, mert két egymást követő évben aligha kap megbízatást ugyanaz a város.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!