Hírek

2005.02.09. 06:13

Vodafone nem ért egyet az ötmilliós bírsággal

B. K.

A Vodafone Magyarország Rt. nem ért egyet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa ötmillió forintos bírságával. A cég közleményében téves következtetésen alapulónak nevezi a GVH döntését. A GVH azért marasztalta el Vodafone-t, mert a társaság 2004-ben reklámjainak egy részében a „Vodafone a 2003-as adatok alapján Magyarország legnépszerűbb mobilszolgáltatója” szlogent használta. Ehhez a reklámok többségében azt az információt fűzte, hogy „a Vodafone a 2003-as hivatalos értékesítési adatok alapján Magyarország legnépszerűbb mobilszolgáltatója”. A versenyhivatal szerint ezt az állítást nem támasztották alá az értékesítési adatok. Igaz, hogy a társaság 2003-ban növelte piaci részesedését, de nem a Vodafone-é volt a legtöbb ügyfél, és nem ők kötötték a legtöbb szerződést sem.
Ezzel szemben a társaság úgy véli, hogy 2003-ban a Vodafone mutatta a legnagyobb növekedést az előfizetők piacán, következésképp a reklám nem sértette meg a piaci verseny tisztaságát. A legnépszerűbb jelző ugyanis nem csak a meglevő előfizetői bázist jelenti. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!