Hírek

2005.02.24. 07:10

Visszaléptetés Puhl javára

Az MLSZ hétfői tisztújító közgyűlésén nem az elnök megválasztása okoz majd izgalmat. Mivel egy jelölt van, dr. Bozóky Imre biztos befutó. A harc az elnökségi tagságért, ott is elsősorban Puhl Sándorért folyik.

Lázár Lajos

A megválasztásért minden posztra kétharmados többség szükséges. Azért, hogy ne legyen bonyodalom, a profik és az amatőrök alkut kötöttek. Megállapodtak abban, hogy egymás kiválasztott jelöltjeit elfogadják, és megszavazzák azokat. Abban is egyezség született, hogy mindkét tábor javasol hat-hat személyt, és a profik Puhl Sándort, az amatőrök pedig dr. Mezey Györgyöt terjesztik elő hetedikként. A bomba akkor robbant, amikor a profik egyeztető tárgyalásán nem a játékvezetők vezérét, hanem az NB I/B-s BKV Előre egyik vezetőjét, Mátyás Tibort jelölték hetediknek. Ha ez így marad, Puhl nehezen kerülhet be a szövetség elnökségébe.
 Többen akcióba kezdtek Puhl „megmentése” érdekében. A játékvezetők elnökét támogatók azt tartanák a legjobb megoldásnak, ha a sorrendben hetedik profi jelölt, azaz Mátyás Tibor visszalépne. Bozóky Imre tanácskozásra hívta a profi tábor küldötteit azzal a céllal, hogy ismertesse velük programbeszédét. A Reggel információja szerint ezen a megbeszélésen is téma volt Puhl Sándor beválasztása, majd az ezt követő ebéden, melyet Bodnár György adott, folytatódott a lehetséges megoldás keresése. A jelenlévők cáfolják, hogy bárki is „puhította” volna Mátyást. Ennek ellenére kiszivárgott, hogy Bodnár György egy magánbeszélgetésen pénzt, vagy pozícióba jutást ajánlott a sportvezetőnek, ha önként visszalép Puhl Sándor javára.
A profi csapatok küldöttei ma reggel ismét leülnek tárgyalni. Véglegesítik azt a névsort, melyre az amatőrök támogatását remélik. Ezen a tanácskozáson derül majd ki, hogy visszalép-e, esetleg visszaléptetik-e Mátyást, netán marad minden a régiben.

A Szaknévsor igazgatója a bírókirály mellett

„Nem igaz, hogy bármilyen javaslatot tettem volna Mátyás Tibornak – cáfolt a Reggelnek Bodnár György, a Szaknévsor igazgatója. – Azt viszont javasoltam neki, gondolja meg, mit csinál. Vajon mi a jobb: ha ő lesz elnökségi tag, vagy ha a világ legjobb játékvezetőjének négyszer is megválasztott, a nemzetközi porondon is nagy tekintélylyel bíró Puhl Sándor? Épeszű fehér ember számára egyértelmű a válasz.”

Ez az ügy egyáltalán nem Mátyásról szól

Az eseményen résztvevők többsége elzárkózott attól, hogy kifejtse véleményét. Pázmándy Zsolt, a PMFC-Sport Kft. ügyvezető igazgatója vállalta, hogy kommentálja a történteket: „Nem tudok arról, hogy Bodnár György beszélt-e négyszemközt Mátyás Tiborral. A véleményem az, hogy ez az ügy nem Mátyás Tiborról szól. Mi megszavaztuk a jelöltjeinket, szerencsésebb lenne, ha következetesek maradnánk. Ha a többség mégis úgy dönt, hogy Puhl javára visszaléptetünk valakit, akkor nem biztos, hogy Mátyás Tibornak kell lennie.”

Lázár Lajos -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!