Hírek

2005.02.24. 07:09

Viagrával kezelik Svájcban a tüdőbeteg csecsemőket

BAMA

Magas tüdővérnyomásban szenvedő csecsemőket kezelnek eredményesen a potencianövelő Viagra tabletta hatóanyagával svájci orvosok.
A Sildenafil nevű hatóanyag kitágítja és ellazítja a tüdő ereit. A zürichi gyermekkórházban már egy éve alkalmazzák légzési nehézségekkel küszködő koraszülötteknél, nagyon biztató eredménnyel.
A siker alapja a hímvessző és a tüdő biokémiai hasonlósága. Mindkét szervben nagy mennyiségben megtalálható ugyanis egy enzimfajta, amely a hímvessző merevségét csökkenti, a tüdőben pedig a véredényeket szűkíti. A Sildenafil viszont meggátolja ennek az enzimnek a termelődését.
A hatóanyag értágító hatása csökkenti a légzőszervben uralkodó magas vérnyomást, ezzel elősegíti a vér oxigénfelvételét, jelentősen megkönnyíti a légzést.
A giesseni egyetemi klinikán dolgozó Hossein Ardeschir Ghofrani már több szaktanulmányban kifejtette, hogy a koraszülött csecsemők magas tüdővérnyomása Sildenafillel kezelhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!