Hírek

2005.02.12. 00:00

Veszélybe került a Soroksári-Duna-ág

Vultur Cs.

Rendbe kell tenni a Soroksári-Duna-ágat. Különben ez a mellékág egyszerűen megszűnik – állítja Szrimácz Ferenc. Soroksár alpolgármestere évek óta szervezi az „RSD”, azaz a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág kitisztítását. Nem csupán a vízpart szépsége és élővilága forog veszélyben. Ez a Duna-ág fontos szerepet tölt be a Duna–Tisza közének vízellátásában is.
– Sokat segít, ha megépül a csepeli szennyvíztisztító. Így kevesebb szerves iszapot hoz a víz. De szükség van az iszap eltávolítására is, hogy a víz átmoshassa ezt a szakaszt – magyarázza az alpolgármester. – Az áramlás elősegítésére el kell bontani  és szélesebbre kell cserélni azt a hidat is, amely most összeköti a partot a Molnár-szigettel.
Elkészítették a munkálatok „forgatókönyvét”, a rendezési tervet, és a szakhatósági engedélyek is megvannak. Egyelőre azonban a kitermelendő iszapnak nincs végleges helye. Az önkormányzatnak pedig nincs elég pénze minden munka elvégeztetésére. Tavasszal
a híd cseréjével kezdődhetnek a munkálatok, tette hozzá az alpolgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!