Hírek

2005.02.09. 06:02

Valaki vallott az Energol-per vádlottaira

Szemán L.

Már tizenkét gyanúsítottja van annak a fegyvercsempészésnek, amelynek nyílt nyomozása 2004. augusztus 4-én Kecskeméten kezdődött. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai hétfőn délelőtt a IX. kerületben F. Attilát, délután a II. kerületben Cs. Zsigmondot és Száron Sz. Zoltánt fogták el. F. Attila és Cs. Zsigmond az Energol-ügyként ismert olajosper vádlottai, F. Attila a cég egyik igazgatója is volt. Ugyancsak vádlott a perben R. László, akit még tavaly fogtak el a fegyvercsempészet ügyében. Cs. és R. a Conti Car Kft. tulajdonosai is voltak egykor. A kft. neve többször is felmerült különböző ügyekben. A telephelyén gyilkosság is történt.
A hétfői elfogás, kiszivárogtatott hírek szerint R. László vallomásának volt köszönhető. Ezt azonban F. Attila és Cs. Zsigmond körei is egyértelműen cáfolták. Ami biztos, hogy valaki rávallott az energolosokra. Még az is lehet, hogy a konkurencia részéről súgtak a rendőröknek.
Tavaly augusztus 4-én egy pécsi és két budapesti férfit kommandósok fogtak el kecskemét egyik benzinkútjánál. Autójukban Kalasnyikov és Skorpió géppisztolyt, valamint két pisztolyt és több száz lőszert találtak. Szeptember 15-én újabb két budapesti, két szerb és egy balatonvilágosi férfit fogtak el. Az utóbbi volt R. László. A két szerb, Szlobodan S. és Nemet E. állítólag Arkan kapitány, azaz Zeljko Raznatovic alatt szolgáltak Boszniában. Őket egyébként a BRFK emberölés kísérletével is meggyanúsította.
Szeptember végén fogták el a horvát Vladimír F.-et.
Az NNI a nyomozás során együttműködik a szerb-montenegrói és a horvát társhatóságokkal is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!