Hírek

2005.02.02. 00:00

Újabb milliárdos botrány a Városházán

Zsidai Péter

Egy hatmilliárd forintos szerződés részleteit próbálják kibogozni a budapesti Városházán. Ezt állítólag a BKV kötötte a Siemensszel. Lakos Imre tudomása szerint létezhet ez a megbízási szerződés. A városüzemeltetési bizottság elnöke úgy tudja, tavaly kötötték és minden tekintetben megfelelt a közbeszerzési előírásoknak.

– Erről a szerződésről sem a BKV felügyelőbizottsága, sem a városüzemeltetési bizottság nem tudott. Akár idén kötötték, akár tavaly. Ezt Szálka Miklós, a BKV felügyelőbizottságának tagja, a városüzemeltetési bizottság alelnöke jelentette ki.

A Siemens egyébként két és fél milliárd forint kártérítést fizet a BKV-nak, mert csak több mint egyéves késéssel tudja szállítani a nagykörúti villamosokat. Mivel a járművek típushibásak voltak, árukat három és fél milliárddal csökkentette. Az illetések hallgatnak. A BKV sajtóirodája, ígérete ellenére, nem hívta vissza szerkesztőségünket. Vajda Pál főpolgármester-helyettes azért nem válaszolt, mert kollégái tegnap nem érték utol. 

Siemens a metróban?

Állítólag a BKV hatmilliárd forint értékben adott megbízást a Siemensnek. Eszerint a német cég a 2-es metró felújítási munkálataiért veheti fel a pénzt. Ha a szerződést tavaly május elseje után kötötték, nyílt nemzetközi pályázatot kellett volna kiírniuk. Ez azonban nem történt meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!