Hírek

2005.02.08. 00:00

Új ruhát kapnak a fővárosi iskolák

Zsidai Péter

Demszky Gábor és Magyar Bálint egy padban ültek a II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakközépiskolában. Itt jelentették be a főváros 2010-ig tartó iskolafelújítási programját. Minderre huszonötmilliárd forintot fordítanak.

Budapest az Európai Beruházási Banktól vett fel hitelt, ebből fizeti ötvennyolc, többségében középfokú intézmény felújítását. Idén a német gimnázium és a Vakok Módszertani Központja kerül sorra. Jövőre következik a Kodály Zoltán, a Hunfalvy János, a Neumann János, a Csepel-szigeti középiskolák bővítése. Tornatermet kap az Éltes Mihály Általános Iskola és a Szent István szakközépiskola. Aztán következik a többi, új ruhába öltöztetjük a középiskolák döntő részét, jelentette ki az oktatási miniszter.

Demszky Gábortól ismét elhangzott az új jelszó. Most is azt hangsúlyozta, Budapest legyen a tudásalapú társadalom középpontja. Ezt a célt szolgálja két térségi szakképzési központ létrehozása, az észak-pesti és a belvárosi. Előbbit a Bánki Donát szakközépiskolában, utóbbit éppen a helyszínt adó intézményben indítják el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!