Hírek

2005.02.18. 08:35

Ügyesen gazdálkodtak a kisváros vagyonával

Lázin M. A.

A közelmúltban új rendeletben szabályozta a lakásértékesítési bevételek felhasználását a gödöllői képviselő-testület. Az önkormányzatnál megtudtuk, az ingatlangazdálkodásból befolyó pénz felhasználásáról először hat esztendeje döntöttek. Az öszszegből egy alapot képeztek, melynek terhére folyt a település ez irányú tevékenységéből származó pénz. Így többek közt e bevételek segítették hozzá Gödöllőt a Deák Ferenc téri negyvenhárom bérlakás felépítéséhez. Ugyancsak ebből a forrásból került pénz a nagyfenyvesi földek megvásárlására. A területen nyolcvanegy építési telket alakítottak ki.

Az önkormányzat sok éven át nyújtott építési és vásárlási célú kamatmentes kölcsönt a rászorulóknak. A nagycsaládosok lakásbővítési céllal is kaptak helyi támogatást az alapból. Az új rendelet szerint a jövőben még hatékonyabb módon kell fölhasználni a rendelkezésre álló forrásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!