Hírek

2005.02.25. 00:00

Ugrott ötvenezer dollár!

A viccesnek szánt miniszterelnöki elszólásnak – túl a diplomáciai kellemetlenségeken – számos kisebb-nagyobb cég vagy éppen magánember is megissza a levét. Az egyik szenvedő alany Hajdu János, a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója, aki jelentős összegű szerződéstől esett el.

Jocha Károly

– Hónapokkal előbb már tárgyaltam a szaúdi szövetség vezetőivel, akiket személyesen is jól ismerek, hiszen két alkalommal is dolgoztam náluk – mesélte Hajdu. – Amikor ez a kellemetlen eset bekövetkezett, magánemberként azonnal felhívtam leendő főnökeimet, s mivel elég jól beszélek arabul, elnézést kértem tőlük a történtekért. A válasz az volt, hogy a barátság természetesen fennmarad közöttünk, de a szaúdi válogatott élére történő kinevezésemről az eset után szó sem lehet.

– Mire kérték volna fel, és mennyiért?
– Az Iszlám Olimpia versenyeire kellett volna felkészítenem Szaúd-Arábia férfi válogatottját. Három héten át Magyarországon, majd újabb hármon kint edzettünk volna, s én irányítottam volna a csapatot a tornán is. Ezért 50 ezer dollárt, azaz körülbelül tízmillió forintot ajánlottak, ami, azt hiszem, igazán nem megvetendő összeg. Ráadásul az a pénz sem mellékes, amit a szaúdi küldöttség tagjai három hét alatt itt elköltöttek volna…

– Ön előbb a TF-en tanított az edzős-ködés mellett, majd két évtizede főállású edző lett. Több élvonalbeli klubnál is megfordult, két évig a férfi válogatottat is di-rigálta. Nem mellesleg közismerten jó kapcsolatokkal rendelkezik a közel-keleti országokban.

– Már 1987 és 1990 között Kuvaitban volt szerződésem, és 2001-ben visszatértem oda. Közben 1995-ben Szaúd-Arábiába is kijutottam, majd 1999-ben ugyanott már kineveztek a válogatottjuk kapitányának, de miután a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányának kértek fel, azonnal hazajöttem. Sajnos a vb-, majd az Eb-selejtezőn sem jártam sikerrel, hiszen Norvégia ellen egy góllal, Svájccal szemben pedig kevesebb idegenben lőtt gól miatt alulmaradt a csapatom, ezt követően közös megegyezéssel elköszöntem. Sze-rencsére nagyon szívesen dolgozom a szövetségben. Kitartásomra annál is inkább szükség lesz, mert a szaúdiaktól a közeljövő-ben aligha számíthatok újabb felkérésre. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!