Hírek

2005.02.17. 08:48

Török ígéret a kisfiú megtalálására

Nagy E. D.

[caption id="" align="alignleft" width="319"] Segítségért fordult az anya, Bogosné Pap Edina (jobbra) a török nagykövethez
[/caption]– Ígért már nekem mindenki fűt-fát, de ettől még nem kapom vissza a gyerekemet – mondta lapunknak sírva Bogosné Pap Edina (27). Az asszony tavaly július 11. óta nem látta nyolcéves kisfiát, mert apja külföldre vitte hamis útlevéllel. Edinát a hatóságok szinte semmiről sem értesítették. Azt is a Reggel derítette ki, hogy a török férfi ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki decemberben. Azóta mégsem sikerült a kisfiút visszaadni az anyjának.

Edina a Női- és Gyermekjogi Kutató és Oktató Központ vezetőjével, Morvai Krisztinával nyílt levélben fordult a Török Nagykövetséghez. Nem először. Ezúttal fogadta őket a konzulátus egyik munkatársa. Ígéretet tett az állapotos anyának, aki hamarosan szül, hogy mindent megtesznek a számukra rendkívül kellemetlen ügy megoldásáért. Edina szerint az apának élő telefonszáma van, beszéltek is vele, a hatóságok mégsem kapják el. Edina szerint azért, mert nem is akarják. A férfi egyezkedne az asszonnyal, hogy övé lehessen a kisfiú.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!