Hírek

2005.02.04. 09:13

Topmodell a filmvásznon

Mispál Attila, A fény ösvényei című film rendezője nem akármilyen szereplőkkel dolgozhatott. Az ismert modell, Cseh Annamária és a legendás színész, Cserhalmi György is rendelkezésére álltak.

Konkoly E.–Szilágyi Á.

[caption id="" align="alignleft" width="298"] Cseh Annamária A fény ösvényei című filmben nem kisebb színésznővel dolgozhatott együtt, mint Törőcsik Mari
[/caption]A topmodellek világából nem az első Cseh Annamária (27), aki megpróbálkozik a filmezéssel. Ám Annamária úgy gondolja, a modellkedés folytatása nem okvetlenül vezet filmes pályára. Szerinte a modell a külcsínre figyel, bemutatja a divattervező ruháit. A színésznő pedig a szerep kedvéért akár a pokol bugyrait is megjárja. A lelkét, a szívét, a testét, az arcát adja a történethez. – Valaki azt mondta, a színészet az arc művészete – bólogat a modell.

Mispál Attila forgatókönyvét egy nap kétszer is elolvasta. – Szerelem volt az első olvasásra! Tetszett a szellemisége. Nagy bizalommal volt Attila hozzám, bár ez oda-vissza érvényes. Rengeteg jelenetben szerepelek, a fárasztó munka ellenére nagyszerű volt – mondja a topmodell. Cseh Annamária szerencsés, hiszen a rendező sok-sok modellt és színésznőt megnézett, mégis őt választotta. A szépséges lány erről azt mondja, mint mindent az életben, ezt is megkapta, pedig nem kapart érte. – Úgy gondolom, amikor az ember készen áll valamire, akkor vonzza magához az eseményeket.

Mispál Attila filmjében Zoltán – Cserhalmi Görgy (56) –, az ötvösművész a látását veszíti el. Csilla – Cseh Annamária (26) –, a manöken pedig a szépségét. A film a két ember pokoljárását és gyógyulását mutatja be. A film nyitva hagyja a történetet. A lehetőségük az együttélésre azonban megvan. – Kicsit féltem, hogy nem színésznő a főszereplő – mondja Mispál Attila rendező. – De Annamari annyira állhatatos volt, olyan odaadó, hogy minden simán ment. Cserhalmi Györggyel is nagyszerűen dolgoztak, emlékezik. Bár nem is álmodta, hogy vele forgathat. És nagyon meglepődött, amikor kiderült, tetszik Gyurkának a forgatókönyv. Ő nem csak színész, igazi „filmcsináló” ember. Milyen lett a film? Mint egy görög tragédia.

Az ötvösmestert játszom, aki megvakul – mondja Cserhalmi György. Aztán az élete egyre zsúfoltabbá válik, akárcsak a miénk. Amikor már semmire nem számít, kap egy nőt. De a nő össze van égve. Ez is éppen úgy történik, ahogy a valóságban szokott. Megkapjuk és mégsem kapjuk meg azt, amire vágyunk.

Sztárok, akik tovább tudtak lépni a kifutókról

Milla Jovovich (1975. december 17.) Kijevben született. Szépsége ideálissá tette, hogy eljátssza a Kék lagúna folytatását. Majd jött Besson és Az ötödik elem. Második közös filmjük a Jean D’Arc.

Claudia Schiffer (1970. augusztus 25.) a helyzet komoly, de nem reménytelen című vígjátékban debütált, majd a Richie Rich – Rosszcsont beforr című filmben. Következett a Filmszakadás főszerepe, majd a Fekete-fehér.

Cseh Annamária (Budapest, 1977.) megnyeri a Supermodel of the Worldöt. Címlaplány a Marie Claire, a Vogue és az Elle magazinokban. Majd Thierry Mugler Angel elnevezésű parfümjét reklámozza. Főszerep: A fény ösvényei. A film első vetítése a magyar filmszemlén látható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!