Hírek

2005.02.14. 00:06

Tisztes vereség az arénában

A magyar válogatott a negyedik helyen zárta a Pannon GSM jégkorongtornát. Pat Cortina kapitány gárdája a bronzmérkőzésen 4-3-ra kapott ki Németországtól.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="273"] Palkovics Krisztián (jobbra hátul) találatával még vezetett a magyar válogatott a budapesti torna zárónapján
[/caption]Habár Budai Krisztián remekül védett szombaton Szlovákia ellen, a magyar szövetségi kapitány, Pat Cortina tegnap megint Szuper Leventének szavazott bizalmat.
A kapus élt a lehetőséggel, az első harmadban sorra lehetetlen helyzetekben hárított. Ráadásul Ocskay révén a magyar csapat emberelőnyben gólt szerzett.

A második menetben négy gól született. Kangyal találata után a németek előbb szépítettek, majd egalizáltak is. Hiába, mert a zárás előtt Palkovics góljával újfent a magyar együttesnél volt az előny. A záró harmadban megvillant Marco Sturm. Az NHL sztárja kettős emberelőnyben hatalmas góllal egyenlített. Nem sokkal később Furchner szólója után, először a meccs folyamán, már a németek vezettek. Az utolsó tíz percben hajtottak a magyarok, de nem volt szerencséjük. Kettős emberelőnyben sem talált az NHL-klasszis Olaf Kölzig hálójába. Maradt a 4-3-as német siker, a magyar válogatott a negyedik helyen zárt.

Kanada áprilisban is

A Magyar Jégkorongszövetség elnöke, Studniczky Ferenc bejelentette, hogy a kanadai válogatott április 26-án újfent Budapesten vendégeskedik. A sokak által várt összecsapás kapcsán szóban már mindenről megállapodott a két fél A jövő héten aláírhatják a szerződést is a kanadaiak újabb vendégjátékáról.

780 ezer a magyaroké

A torna teljes költségvetése 68 millió forint volt. Ebből a négy csapat pénzdíja nyolcmillió forintra rúg.

Helyezett Pénzdíj Pénzdíj

svájci frank forint

1. hely 25 ezer 3,90 millió

2. hely 15 ezer 2,34 millió

3. hely 10 ezer 1,56 millió

4. hely 5 ezer 0,78 millió

Nem az eredmény fontos

Pat Cortina, a magyar csapat kanadai kapitánya: az eredmény másodrangú volt. Ezért nem küldtem a jégre újabb mezőnyjátékost a kapus, Szuper Levente helyére egygólos hátránynál a végén. Az volt a fontos, hogy három nagyon erős csapat ellen játszhattunk. A torna elősegítette a csapat felkészülését a divízió 1-es vébére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!