Hírek

2005.02.11. 06:23

Sztárparádé Budapesten

Kanada jégkorong-válogatottja egy éven belül harmadszor lép fel Budapesten. A ma kezdődő viadal minden idők legerősebb magyarországi seregszemléjének ígérkezik.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="238"] Az áprilisi magyar–kanadai meccsen Lencsés Tamás (fehér mezben) és Jan Alston ütközik egymással, Borbás Gergely szemléli a párviadalt
[/caption]A Papp László Sportarénában a tengerentúli válogatott mellett Szlovákiával és Németországgal játszik a magyar gárda. Kanada tavaly kétszer is vizitált nálunk, mindkétszer győzelemmel távozott.

Mostani keretében 16 olyan játékos terelgeti a pakkot, aki az NHL-ben szerepel. Jó hokisok, de egyikük sem tartozik a liga legjobbjai közé. Arrafelé csupán a harmadik vagy negyedik sorban számolnak velük.
A magyar válogatott ma este éppen Kanada ellen debütál. Csapatunk szövetségi kapitánya, Pat Cortina szerint sokat tanulhat
a válogatott.

– Három jó csapat szerepel a tornán és egy olyan gárda, amely jó akar lenni – mondta Cortina. – Az utóbbi a magyar gárda, amely újfent rengeteget profitálhat.

A kupán debütál Pat Cortina szövetségi kapitány új segítője,
a szintén kanadai–olasz Luciano Basile, aki jelenleg a francia Briancon edzője.

A torna favoritja ezúttal Szlovákia. Északi szomszédaink keretében igazi sztárok találhatók. Olyanok, akik éppen az NHL-ben szereztek hírnevet. Miroslav Satan például a liga egyik legjobb gólvágója, a Buffalo Sabres játékosa. Kétszer szerepelt már az All Star-gálán is, 704 NHL-meccsen 259 gólt ütött és 260 gólpasszt adott. Mellette Josef Stümpelre lesz érdemes figyelni.

A szlovákokat egyébként fűti a visszavágás vágya. A magyar válogatott ugyanis 2003 novemberében 4-2-re legyőzte őket. A szövetségi kapitány már akkor is Frantisek Hossa volt, a szakember azonban nem sok szót fecsérelt az akkori mérkőzésre. – Azon a meccsen a 23 éven aluli válogatott szerepelt Budapesten – magyarázta Hossa. – Nem beszélünk visszavágóról. Szeretném tesztelni a csapatot, jól felkészülni az ausztriai vébére.

A torna harmadik együttese, Németország is erős kerettel érkezett. Kapusuk, Olaf Kölzig az NHL egyik legjobbja.

A jégkorong Pannon GSM-kupa programja

Péntek:

16.30: Németország–Szlovákia 20.00: Magyarország–Kanada

Szombat:

15.30: Kanada–Németország 19.00: Magyarország–Szlovákia

Vasárnap:

15.30: Németország–Magyarország 19.00: Kanada–Szlovákia

Huszonkétezer eladott jegy hozhat nyereséget

A torna akkor lesz nyereséges, ha legalább 22 ezer jegyet adnak el. Ez szinte biztos, hiszen a három magyar összecsapásra már alig kapható belépő. A jegyek 1500–8000 forintba kerülnek, a magyar csapat mérkőzéseire bérletet adtak ki 9900 forintért. A valamennyi találkozóra érvényes bérlet 13900 forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!