Hírek

2005.02.05. 00:00

Szökevény Gyurcsánynál

A miniszterelnök talált rá az utcán egy ceglédi kislányra - adta hírül a ceglédi újság és televízió. Niki tanítási idő után elszökött otthonról. Budapesten állítólag éppen Gyurcsány Ferenc házánál kötött ki.

Rados Virág

A Ceglédi Városi Televízió és a helyi Kék Újság hírül adta: egy tizenkét éves gyerek január 20-án elszökött otthonról. A kislány osztálytársával került összetűzésbe. A verekedésért igazgatói megrovást kapott, ezért nem mert hazamenni. Vonattal Budapestre utazott, ahol még soha nem járt. Az újságcikk hosszan ecseteli, ahogy Niki éhesen és fázva cselleng a hideg utcán. Találomra felszáll egy buszra, majd a budai végállomás közelében bolyong a sötétben. Már sír, amikor magas férfi jön szembe kézen fogva egy kislánnyal. Bemutatkozik. Kiderül, ő véletlenül éppen Gyurcsány Ferenc, akit Niki már sokszor látott a tévében. Együtt mennek haza. – Már délután bejelentettük a rendőrségen a gyerek eltűnését – meséli a televízióban kislány édesanyja. – Amikor csörgött a telefon, és bemutatkozott egy úr, hogy ő Gyurcsány Ferenc, és nála van a lányom, nevetni kezdtem. Annyira hihetetlen volt. 

Magam hívtam fel a miniszterelnököt – így dr. Horváth Tiborné családsegítő. Ő történetesen a ceglédi MSZP-szervezet alelnöke, aki azon az estén az anyával együtt aggódott a kislányért. – Az egyedül kószáló gyerekeket komoly veszély fenyegeti.

A miniszterelnök és családja éjszakára vendégül látta a kislányt, akit másnap Gyurcsány vitetett haza. – Hálás vagyok neki, hogy befogadta Nikit – mondta az anya. A ceglédi MSZP-szervezet pedig a sorsnak hálás, hogy éppen az ő városukban esett meg a dolog.

Nem akarnak tőkét kovácsolni az esetből

A miniszterelnök csak azt tette, amit bármelyik jóérzésű ember tenne. Így fogalmaztak megkeresésünkre a Miniszterelnöki Hivatal sajtóirodáján. Kozlik Erika a Reggelnek elmondta: nem akarnak tőkét kovácsolni az esetből. Ezért nem nyilatkozik az ügyről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Ráadásul a történet főhősének családja sok problémával küszködik. Ezért is kérték nevük elhallgatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!