Hírek

2005.02.17. 00:00

Szieben is szorítóba lépett

Az MLSZ tisztújító közgyűlése előtt a határidőre beérkezett ajánlásokat számlálók megfelelő számú jelölést írhattak a liga elnökének neve mellé. Szieben László korábban azt mondta, hogy sem elnöknek, sem elnökségi tagnak nem jelölteti magát.

BAMA

Ezért okozott meglepetést, amikor kiderült, mégis lesz kihívója Bozóky Imrének. Feltéve, ha lesz, mert információnk szerint Szieben László még a választás előtt visszalép. Első reagálása az volt, hogy tájékozódik az őt javaslók körében.
Hogyan lehet jelölt Szieben, ha hivatalosan bejelentette, hogy nem indul? A válasz három pontban adható meg. Az első az, hogy a Bozókyt nem kedvelők, függetlenül a liga elnökének nyilatkozatától, mégis Szieben nevét írták a jelölőlapra. A másik az, hogy Szieben mégis beindult, bebizonyította, hogy bármikor összeszedi a jelöléshez szükséges ajánlásokat. Ez kedvező tárgyalási pozíciót jelenthet számára Bozókyval szemben. Közölheti, hogy ő visszalép, de „cserébe” esetleg kér valamit. A harmadik az, hogy Szieben altatta a riválisokat, és mégis megpályázza az MLSZ-elnöki széket.
Szieben László egyelőre hallgat, de a hozzá közel állók biztosra veszik, hogy nem él a lehetőséggel, nem indul a választáson. Ezt kérték ugyanis tőle a profi csapatok legerősebb befektetői, mondván, rá szüksége van a ligának, felesleges több posztot betöltenie, és szétforgácsolni erejét. Nem kizárt, hogy a jelölések összeszedése valóban csak erőfitoktatás. A legvalószínűbb viszont mégis az, hogy a Bozókyt leváltani igyekvők írták be a lapokra a liga elnökének nevét.

Bozóky Imre

Rendezte az MLSZ gazdasági helyzetét.

Egyik kezdeményezője volt a Bozsik programnak, és ahhoz megfelelő anyagi hátteret biztosított.

Tárgyalókészsége révén számos vitás ügy tisztázódott.

Maga mögött tudja a megyék támogatását.

Elnöksége alatt vált nemzetközileg elismertté az edzőképzés.

Szieben László

Határozott, halasztást nem tűrő.

Rendszeres anyagi forrást biztosított a profi csapatoknak.

A gazdasági élet meghatározó személyiségeivel való kapcsolata kamatoztatható.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!