Hírek

2005.02.10. 07:05

Szép lányok házi őrizetben

Fehéroroszország elnöke erőszakkal otthon tartja országa külföldre készülő szép lányait.

Csák Elemér

Nemzeti kincsnek minősítette a mutatós nőket Alekszandr Lukasenko. Az elnök utasítására „kereskedelmi védelem” alá helyezik azokat a hölgyeket, akik divatmodellnek készülnek vagy férjhez mennének külföldön. Lukasenkónak azt tűnt fel, hogy a hazai reklámokon ismeretlen szépségek szerepelnek, a fehérorosz lányok viszont más országokban hódítanak. A nemzetközi ügynökségek persze másként érvelnek.

Maria Gyidarova, a legújabb szupermodell és Marina Prudnyikova, Miss Metropolitan sok millió dolláros ajánlatokat kap, mások szaúdi hercegek oldalán élik világukat.

Minszkben mindent bevetnek, hogy megakadályozzák a nemzeti vagyon elherdálását. Megadóztatják vagy bezárják az ügynökségeket, lehallgatják a telefonokat. Lukasenko elnök nem kap beutazóvízumot a nyugati országokba; cserében megtagadja a kiutazási engedélyt saját honfitársaitól. Nincs egyedül. Szaparmurat Nyijazov türkmén elnök 50 ezer dollárt kér azoktól, akik külföldre vinnének ázsiai szépségeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!