Hírek

2005.02.21. 00:00

Szent Imre lett Kisbandi veszte

Ismerősei szerint Lakatos Andrásnak volt érzéke az üzlethez, csak túl naiv volt, és állandóan lehúzták. Mint legutóbbi eltűnése előtt is. Most egy arab üzletemberrel tűzött össze.

Szemán László

Lakatos Andrást, alias Kis-bandit a 90-es évek közepén az alvilág pénztárosának tartották. 1996-os eltűnését azzal magyarázták az éjszakában, hogy olajüzletet ígért sokaknak, majd lelépett a milliárdokkal. Mások szerint milliárdos „gyémántlehúzásban” volt benne. Amerikában kapták el 2000-ben az Interpol körözése alapján. Amikor hazahozták, ő is a gyémántüzletről mesélt. No és arról, hogy őt akarta az orosz maffia magyarországi helytartónak, ám ő inkább meglépett. A fővárosi bandaháborúhoz pedig semmi köze sem volt. 2004 januárjában távollété-ben jogerősen elítélték két év nyolc hónapra 416 rendbeli csalás miatt, ám még 2003 novemberében újra eltűnt. Ismerősei szerint lehet, hogy már nem is él. Egy újabb nagy üzlet keretében adósa maradt egy arabnak negyvenmillió forinttal. Kisbandi beszállt ugyanis a Szent Imre herceg Alapítványba, a felügyelőbizottság tagjaként szerepel ma is. Az alapítvány a Békés megyei Nagyszénáson egy idősotthont  tervezett építeni, amihez a tőkét Kisbandi szedte össze. Többek között az arab üzletembertől is. Az alapítvány becsődölt, ám a csőd okát senki sem vizsgálja. Otthon helyett munkaügyi perek maradtak a nagyszénási önkormányzat nyakában.

Az ügyvezető-igazgató

Kisbandi a 90-es évek elején bejegyeztette az Első Magyar Nyugdíj-takarékpénztár Rt.-t, ami valóban első volt hazánkban ezen a területen.

A cég felügyelőbizottságában olyan nevek voltak, mint például Darnyi Tamás úszózseni. Kisbandi még névjegykártyát is nyomatott magának ügyvezető-igazgató titulussal. Az rt. egy percet sem működött, mivel nem kapták meg a PSZáF-enge-délyt, így törölték a cégnyilvántartásból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!