Hírek

2005.02.18. 07:36

Szánkónyomok a bányagödör közelében

Izing Antal

Szánkónyomok vannak az Óhegy park elkerített része közelében, ahol néhány napja újabb beszakadás történt. Emlékezetes, hogy 2004. nyarán emberáldozatot is követelt egy üreg beomlása. A tegnap előtti földszakadás alig tizenkét méterre történt a nyári helyszíntől. Sérülés szerencsére nem történt, a területen nem tartózkodott senki vagy távozása után történt meg a baj.

Az önkormányzat korábban éppen azért kerítette be a betonnal kiöntött földalatti aknák környékét, hogy az életveszélyt elhárítsa. Megszigorították a terület őrzését is, de erre csak egy hétig lesz lehetőségük huszonnégy órában. A döntéshozók azért jutottak el idáig, mert a kerítést megrongálták.

Az Óhegy park hatalmas és kedvelt szánkóterep is. Az elkerített résztől ugyan távoleső nyomok alapján akár gyerekcsapatok is látogathatták a veszélyes látványosságot. A felelősségteljes környékbeli szülők szerencsére már mindennap gyermekeik lelkére kötik, hogy semmiképpen ne menjenek a kerítésen a belülre. A héten felfedezett szakadék hat méter mély és nyolc méter az átmérője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!