Hírek

2005.02.08. 06:01

Sportbálon ünneplik az athéni hősöket

Riskó M.

Pénteken rendezi meg a Sportegyesületek Országos Szövetsége a 11. Sportbált, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság is támogat. A Kongresszusi Központban sorra kerülő eseményen jutalmazzák a legjobb hazai sportvezetőket, a sportot támogató polgármestereket, és a legeredményesebb egyesületeket. A nyereséget a leginkább rászoruló hazai egyesület kapja. A Sportbálra az összes athéni érmest, továbbá a magyarországi sportági szövetségek vezetőit is meghívták, s
a szervezők szeretnék még egyszer megünnepelni a tavaly nyári olimpia magyar hőseit. A bál ideje alatt elárvereznek egy rendkívül értékes labdát, amelyet az 1954-es berni labdarúgó-világbajnoki döntő évfordulóján rendezett mérkőzésen számos híresség aláírt. Többek között Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Ottmar Walter, illetve a kaiserslauterni német–magyar találkozón pályára lépő két válogatott tagjai is ellátták kézjegyükkel az ereklyét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!