Hírek

2005.02.12. 00:00

Sokan utálták Fenyő Jánost

A tv2 tegnapi Mokka című reggeli műsorában ismét kiderült, hogy Fenyő János ellentmondásos és kemény üzletember volt. Aki sok ellenséget gyűjthetett össze.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="232"] Fenyő János gyakran bukkant fel politikusok társaságában. Felvételünkön Horn Gyulával látható.
[/caption]Megírtuk csütörtökön, hogy Fenyő János rendszeresen használta a Népszavát ellenérdekelt üzletfelei megszorongatására. Összecseng mindezzel Zétényi Lili, a Nők Lapja volt főszerkesztője véleménye, amit tegnap reggel a Mokkában mondott el. Szerinte nem volt idegen Fenyőtől, hogy médiahatalmát politikai kapcsolatok kiépítésére és úgymond támadásra használta. A beszélgetés apropóját az adta, hogy a rendőrség kiszivárogtatta: már ismeri Fenyő gyilkosát, a megbízót és a megbízást kiközvetítőket is.
Jelenleg a perrendszerű bizonyításon dolgoznak, hiszen a bizonyítékoknak zárt láncot kell alkotniuk. Egyébként előfordulhat, hogy a bíróság nem ítéli majd el a leendő vádlottakat.
Zétényi Lili még abban az időszakban ismerkedett meg Fenyővel, amikor az még fotós volt. Olyannak ismerte, akinek mindig az üzleten járt az esze. Felidézte, hogy egyszer Moszkvában jártak együtt, és egy étteremben ebédeltek. Fenyő egyszer csak lecsatolta Zétényi óráját a karjáról és eladta azt a pincérnek. Majd azt mondta: ebből a pénzből otthon vehetsz magadnak akár hatot is.
Mindenesetre Fenyő valóban kemény üzletfél lehetett. Nem véletlen, hogy egy tanácsadója azt mondta korábban: Fenyőnek több biztonsági őre volt, mint újságírója, a Népszava pedig állam volt az államban.
Jó barátja, Friderikusz Sándor saját bevallása szerint a 90-es évek közepén egy üzlet kapcsán ismerte meg őt, ellenérdekelt félként. Kőkemény üzletembernek tartotta, akivel később barátságot kötött.
Fenyő temetésére csak Fodor Gábor és Pető Iván ment el. Ők nem szégyellték az ismeretséget, ami a többi politikus számára nagyon kínossá vált.

Mindenkit ismert

Fenyő VICO-székházbeli irodájában gyakran vendégeskedtek politikusok, bankvezetők és vezérigazgatók. Egy részük rendszeres látogatója volt a Normafa közeli, természetvédelmi területen épült kastélyában, illetve a lovardájában is. Legtöbbjük ma már letagadná Fenyőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!