Hírek

2005.02.23. 00:00

Rossz helyen áll az ország háza

Kozma Ferenc

Rossz helyre épült a Parlament. Ugyanis tegnap traktorok motorzúgása zavarta meg a T. Ház nemes nyugalmát. Jóllehet a tüntetés szervezőinek eredendő szándéka nem a képviselők bosszantása volt. Ők csupán az agrárminisztérium épületét akarták célba venni, ám a sok vihart megélt épület épp az Országházzal szemben áll.

Pechjükre, szerencséjükre egyre több tüntető téved errefelé. Mint minap a sertéstenyésztők és a biogazdák vagy az egészen Brüszszelig masírozó méhészek. Mindegyikük a parlagra került honi mezőgazdaság áldozatai, s csupán jussukat követelték, akár most a szántóvetők.

Ha már a Parlamentről esik szó, lehet, hogy a mezőgazdasági minisztérium vele szemben álló épülete áll rossz helyen? Merek fogadni, az uniós csatlakozáshoz közeledvén politikusaink is elgondolkodtak már ezen. Sejthették ugyanis, hogy az egykori húzóágazat lerobbanásának időszaka visszaköszön, s a rendszerváltás utáni nagy pofonokból újra kapnak a gazdák. Tönkremennek, eladósodnak, hogy ismét könnyedén kihúzhassák alóluk a földet. Amit persze a gazdák nem akarnak hagyni, jókora szekérnyi trágyával és a tegnapi tüntetéssel is nyomatékot adva nemtetszésüknek.

Okkal merülhet fel, hogy ideje lenne a tárcát az összes hivatalnokkal együtt kitelepíteni Érdre. Esetleg Érd-külsőre. Hogy legalább nemzeti ünnepeink méltóságot adó terén legyen rend és nyugalom. Arról nem beszélve, hogy Érd-külsőn a trágyát is könnyebb hasznosítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!