Hírek

2005.02.11. 00:00

Pinte visszatér a Fradiba?

D. Tok Ernő

Amikor Pinte Attila fájó szívvel, de a sokkal jobb kereset reményében a görög fővárosba szerződött, tele volt lelkesedéssel. Négy hónap elteltével azonban minden porcikáját keserűség kínozta.
Az athéni Panioniosz ugyanis a csőd szélére jutott, s Pintének az UEFA-nál sem sikerült, még több hónapos jogi vita árán sem, kiharcolnia a jussát (körülbelül 388 ezer eurót, 9,5 millió forintot).

Természetesen a szlovák válogatottból is kimaradt, sőt a szlovák futballélvonalból is eltűnt. Aztán a II. ligában félidei bajnok rimaszombatiak (Rimavska Sobota) egkeresték, s ha nem is Pinte vezérletével, de Pinte segítségével (is) a gömöri együttes feljutott a szlovák élvonalba. Úgy tűnt, nem egészen egy év elteltével a 33-szoros válogatott visszakapaszkodik az elit mezőnybe.

Ám ekkor egy makacs térdsérülés ismét pár hónapos kényszerpihenőre ítélte a középpályást. A csallóközi Bacsfa együttese kereste meg az egykori csillagot, akinek őszi formáján bizony látszott az elmúlt egy év összes kínja. De teljesítménye meccsről meccsre javult. Pinte remek játéka nélkül aligha sikerült volna 2004 októberében a bacsfaiaknak a történelminek és szenzációsnak egyaránt nevezhető bravúr: a leghíresebb szlovák csapat, a pozsonyi Slovan otthonában 2-1-re nyertek.

Egészen tegnapig úgy tűnt, tavaszra ismét csapat nélkül marad  merthogy bár a bacsfaiakkal elkezdte a téli felkészülést, a kis csapat klubvezetőivel nem tudott megegyezni az anyagiakban. Így aztán a lehető legjobbkor kapott egy váratlan hívást a Fradiból.

Tegnap éppen az orvosi vizsgálatok kellős közepén értük utol a Ferencváros egykori közönség-kedvencét.
– Mennyire komoly a Fradi érdeklődése? – kérdeztük tőle.
– Az, hogy komplex orvosi vizsgálatoknak vetem alá magam, úgy gondolom, eléggé komollyá teszi az érdeklődést. László Csaba vezetőedzővel arról tárgyaltam, hogy később ülök le beszélgetni az Üllői úton a Ferencváros illetékeseivel.

Ne haragudjanak, de megígértem, hogy addig nem nyilatkozom többet, amíg nincs konkrét eredménye a klubvezetőkkel folytatott tárgyalásnak.
Tepszics Ignác sportigazgató szerint az első tárgyalások után távoliak az álláspontok… 

Pinte Attila

Született: 1971. június 6.

Magassága/súlya:

182cm/77 kg.

Családi állapota: nős, két fia van, Attila és Patrik

Válogatottsága: 33 (szlovák)

Klubjai: DAC Dunajska Streda (1990–95), Inter Bratislava (1995–2000), Ferencváros (2000–2003), Panioniosz Athén (2003), Rimavska Sobota (2003– 2004), Backa (2004 ősz, 9/1).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!