Hírek

2005.02.25. 08:09

Pán Péter négygyermekes kedvese

Gara R.

Kiváló drámai színésznő. Shakespeare-darabokban és történelmi drámákban ugyanúgy otthon van, mint a kosztümös filmekben.

Kate Winslet alig 22 éves korára besöpört mindent, amit csak lehet.
Ő volt az Oscar-díj történetének legifjabb nevezettje, amerikai és brit díjak hullottak az ölébe. Csupán az hiányzott, hogy igazi filmcsillag legyen. James Cameron Titanic című filmje Leonardo DiCaprio oldalán ezt is meghozta.

A fiatal színésznő ráadásul gyönyörű. Érzékeny, romantikus alkat és ízig-vérig angol. Nem a mai kor divatos szépsége. Nagy a lába, alakja nőiesen telt. A híres magazinok, például a People hasábjain az olvasók mégis beszavazták a világ legszebb színésznői közé.

A magyar mozikban most kezdik játszani az Én, Pán Péter (Finding Neverland) című filmet, amelyben Kate Johnny Depp partnere. Ez az angolszász gyermekirodalom halhatatlan klasszikusa és számtalan formában feldolgozták már.

Pán Péter, a kisfiú, aki nem akar felnőni, és az Elveszett Fiúk vezére Sohaországban, új életre kel. A film a nagy sikerű könyv írója, a skót J. M. Barrie történetéről készült.
[caption id="" align="alignleft" width="310"] A két főszereplő
[/caption]A válságba jutott Barrie (Depp) egy napon kutyát sétáltat a parkban, ahol összeakad négy árva testvérrel.

Mély barátság szövődik köztük. Az író megismerkedik a fiúk gyönyörű, fiatal édesanyjával (Winslettel), és lassan újra felfedezi gyermeki lelkét.

Kate Winslet

Reading (Nagy-Britannia), 1975. október 5.

1986: tizenegy évesen színésztanulmányok

1994: első filmszerep (Mennyei teremtmények)

1995: Értelem és érzelem

1997: a Titanic női főszerepe

1998–2001: férje James Threapleton, egy gyermeke van, (Mia, 2000)

Díjak, elismerések: négy Oscar-jelölés (köztük Titanic, Értelem...), Arany Glóbusz-jelölések, közönségdíjak

További filmek: Sade márki játékai (2000), Enigma (2001), Egy makulátlan elme... (2004)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!