Hírek

2005.02.15. 08:39

Ott lesz a bolgárok ellen?

Árvay S. – Szabó T.

Tíz hónapig tartott az újjászületés: az áprilisi keresztszalag-szakadást és a műtétet követően immár a visszatérés előtt áll Lisztes Krisztián, a Bundesliga-címvédő Werder Bremen és a magyar futballválogatott játékosa.
– Bevetésre készen állok, Thomas Schaaf vezetőedzőn múlik, mikor jelöl a csapatba – vázolta egészségi állapotát a Reggel érdeklődésére a középpályás.
Lisztes négy fronton lehet érdekelt a következő hónapokban. Klubja a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is játszik még, utóbbi sorozat nyolcad-döntőjében Lyonnal találkozik február 23-án és március 8-án. Nevezték őt is a BL-re, így akár már a franciák elleni visszavágón is ott lehet a csapatban.
– A negyedik „megbízásban” is reménykedem. A karácsonyi időszakban hosszan beszélgettem Lothar Matthäus szövetségi kapitánnyal, aki egyértelművé tette: amint egészséges vagyok, számít rám a nemzeti együttesben. Úgy gondolom, a bolgárok elleni március végi vébé-selejtezőn ott lehetek a pályán.
– Ilyen gyorsan játékba lehet lendülni?
– A tavaly április 25-i sérülés után a napokban a brémai amatőrök között a negyedik ligás Emden elleni edzőmeccsen fociztam először. Igen boldog voltam, élveztem minden mozdulatot. A téli felkészülés, a fagyos, csúszós talaj, de még a kemény műfüves pálya is valóban próbára tette a térdemet, szalagjaimat. Lekopogom, minden a legnagyobb rendben! Az edzéseken teljes erőbedobással küzdök, s a társaim sincsenek, nem is lehetnek tekintettel sérülésemre. Nincs bennem semmi félelem. Az igazi visszatérés azonban a bajnoki meccs lesz!

A volt fradista Újpesten vett kávéházat

A gazdasági hetilapban a közelmúltban megjelent hír szerint „Lisztes Krisztián szerezte meg a Külvárosi Kávéház és Vendéglő Kft. üzletrészeinek ötven százalékát. A 2003-ban 6,3 millió forint mérleg szerinti eredményt elért cég Lisztes beszállása előtt Borbély László és családja, illetve a Kossuth- és Emmy-díjas operatőr, Ragályi Elemér tulajdonában állt, utóbbi azóta megvált üzletrészétől”. – A futball utáni időkre is gondolnom kell – kommentálta röviden a tranzakciót Lisztes.

Lisztes Krisztián

Született: 1976. 07. 01.

Válogatott: 49 szereplés/9 gól

Klubjai: FTC, VfB Stuttgart, Werder Bremen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!