Hírek

2005.02.15. 09:04

Nézhető magyar tévéműsorok mobiltelefonon

BAMA

Már mobiltelefonon is nézhetnek televíziót Magyarországon az előfizetők – közölte a Pannon GSM hétfőn. A közlemény szerint az új szolgáltatás a mobilcég, valamint az RTL Klub tartalomszolgáltató partnere, az IKO New Media együttműködése alapján érhető el. A megfelelő előfizetés és készülék segítségével a kereskedelmi csatorna legnépszerűbb műsorai nézhetők. A mobiltechnológia óriási ütemben fejlődik.

A tavaly év végi 1,7 milliárdról az idén 2 milliárdra nő a mobil-előfizetők száma. Öt esztendő múlva pedig már 3 milliárd ember használ majd a világon ilyen készüléket. A harmadik generációs (3G) szolgáltatások területén szintén óriási a fejlődés. A 3G előfizetői tábora 16 millióról várhatóan 70 millióra bővül az idén.

A világ mobilszolgáltatóinak mintegy 400 milliárd euró volt az árbevétele 2003-ban. A világ beszédforgalmának jelenleg 28 százaléka történik mobilkészüléken, ám két év múlva ez az arány 50 százalékra nő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!