Hírek

2005.02.23. 00:00

Németországból hozták haza a tettest

Szemán L.

Az Interpol tisztjei hétfőn késő éjszaka a Ferihegyi repülőtéren átadták a magyar hatóságoknak Csabai Krisztiánt (31), akit egy 2000-ben elkövetett gyilkosság miatt kerestek a fejvadászok.

Csabai és az akkor még fiatalkorú K. Gábor 2000. szeptember 5-re virradóra egy Újlengyel közelében lévő tanyán agyonszúrkáltak egy helyi férfit. Elvitték az ócska Ladáját. Ezt háromszázezer forintért el akarták adni, de vevő hiányában végül otthagyták egy mellékúton. K. Gábort még aznap elfogták a Pest megyei rendőrök, jogerősen 6 év fegyházbüntetést kapott. Csabai azonban eltünt. Őt távollétében előbb életfogytiglanra, majd jogerősen 17 évre ítélték.

Az ORFK fejvadászai 2001-től keresték Csabait. A nyomozók tavaly elképedve látták meg az mtv Kékfény című műsorában, hogy a Zala megyei rendőrök csalás miatt keresik N. Viktort. A róla bemutatott fotón pedig Csabai volt látható. A fejvadászok kiderítették, hogy a férfi Németországba szökött és egy Köln melletti lovardában lóápolóként dolgozik. Mire ezt sikerült megállapítani, Csabai két ápolótársával és 12 lóval már az Egyesült Arab Emírségek felé tartott repülőgéppel. A magyar rendőrök a német fejvadászok segítségét kérték. A németek január 25-én a kölni repülőtéren már várták az Emírségekből visszatérő Csabai Krisztiánt, akit őrizetbe vettek. A férfi ellenállás nélkül adta meg magát és azonnal beismerte a gyilkosságot. Csabait a repülőtérről a Nagy Ignác utcai börtönbe szállították. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!