Hírek

2005.02.02. 00:00

Nem tudni, a felnőtt vagy a gyerekek támadtak előbb

Nagy E. D.

A Roma Sajtóközpont tájékoztatása szerint megvert egy fiatalember négy roma diákot Pilis-csabán. A hétfő délelőtt történt esetről azt állítják, a támadó előbb az intézmény előtt, majd az épületben gyűlölködött. Szerintük az iskola előtti buszmegállóban már „Rohadt cigányok, dögöljetek meg!” feliratú papírlapot mutogatott. Hógolyóval megdobálta az ablakokat, majd bement, és ütni kezdte a gyerekeket. Egy tanulónak a szája repedt fel, három pedig fejsérülést szenvedett.
Az ügyben garázdaság miatt nyomozó budaörsi rendőrök azonban másképp tudják a történteket. Gémesi Beáta sajtószóvivő szerint állítólag a négy gyerek kiabált és mutogatott a buszmegállóban várakozónak. A férfi bement az iskolába, ahol a négy gyerek közrefogta. A dulakodásban valóban előkerült egy vipera. Azt viszont nem tudni, ki támadt előbb. Gémesi nem hallott a gyerekek sérüléseiről, a rendőrségen csak a fiatalember sérüléseiről tudnak. Arról készült látlelet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!