Hírek

2005.02.07. 06:04

Négy hazai arany

Debrecen egyik büszkesége a Bocskai István-emlékverseny, amelyet immár 49. alkalommal rendeztek meg a városban. A döntőkben négy magyar ökölvívó is diadalmaskodott.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Nagy András (balról) győzelme meglepetés
[/caption]Tizenhét ország képviselői viaskodtak a Hódos Imre Sportcsarnokban, köztük természetesen a hazai legjobbak is szorítóba léptek, kivéve Bedák Pált. Az Európa-bajnoki bronzérmes bokszoló mandulaműtétje miatt ezúttal nem bunyózhatott. Az idősebb Bedák fivér, Zsolt viszont ott volt a ringben, s ha már ott volt, meg sem állt a döntőig, sőt az aranyéremért kiírt mérkőzésen magabiztosan verte a lengyel Krysztof Rogowskit.

Sokat fejlődtek a törökök – mondták az elmúlt két nap tapasztalatai alapján a szakemberek, s a Bedák után fellépő két vendég öklöző igazolta ezt a véleményt. Ali Bogarcu az orosz Artur Ganyeven, Selcuk Aydin pedig
a magyar szurkolók bánatára Dudás Tiboron kerekedett felül. Nem talált viszont legyőzőre Káté Gyula és Nagy András, akik egészen kiegyensúlyozottan teljesítettek az idei Bocskain. A tavaly év végén Universiadét nyerő, vb- és Eb-bronzérmes Káté remeklése nem volt különösebben váratlan, Nagy azonban óriási meglepetést szerzett.

A viadal előtt szinte mindenki biztos volt abban, hogy a 75 kilogrammos súlycsoportban a magyar bajnok, Szellő Imre lesz az aranyérmes, a végén mégis Nagy állhatott fel a dobogó tetejére. A Vasas bokszolójának teljesítményére Balzsay Károly szövetségi kapitány is felfigyelt, s örömmel nyugtázta, hogy Szellő mellett immár egy másik magyar reménység is van ebben a súlycsoportban.

A Bocskai-emlékverseny döntőiben

48 kg: Lukasz Maszczyk (lengyel)–Tudós Gábor 23-15

51 kg: Vincenzo Picardi (olasz)–Veaceslav Gojan (moldáv) 27-6

54 kg: Bedák Zsolt–Krysztof Rogowski (lengyel) 29-17

57 kg: Ali Bogorcu (török)–Artur Ganyev (orosz) 13-8

60 kg: Aydin Selcuk (török)–Dudás Tibor 26-13

64 kg: Káté Gyula–Cirillo Carmine (olasz) 33-7

69 kg: Gheorge Ionut (román)–Bulent Ülüsoy (török) 20-10

75 kg: Nagy András–Bahren Muzaferr (török) 20-7

81 kg: Szűcs István–Tomas Adamek (cseh) mérkőzés nélkül

91 kg: Rahim Csakijev (orosz)–Darmos József: Darmos a 3. menetben feladta

+91 kg: Roberto Cammarelle (olasz)–Kurtucz Csaba mérkőzés nélkül

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!