Hírek

2005.02.19. 00:42

Naponta negyven lopás történik Pest megyében

Naponta hét lakásbetörés, negyven lopás történik Pest megyében, kétnaponta három autót ellopnak – mondta évértékelő beszédében Ignácz István. A Pest megyei rendőrfőkapitány szerint a lakosságszámhoz viszonyítva bűnügyileg közepesen fertőzöttnek minősül.

Nagy Eszter Dóra

Az adatok alapján a főváros után Pest megyében követik el a legtöbb bűncselekményt. Tavaly több mint 39 ezret. Ez csaknem ezer esettel több, mint 2003-ban.

A legnagyobb mértékben a kábítószerrel való visszaélések száma nőtt, kétszázötvenről a duplájára emelkedett.  A megyei kapitányság idei tervei között szerepel egy mobil parancsnoki vezetési poszt kialakítása. Ez azt jelenti, hogy egy olyan járművet vásárolnak, amelyből a megye bármely területén információkhoz juthatnak és irányíthatnak. Ezt többek között a Forma–1 miatt szükséges biztosításra használnák. Szintén az idei tervek között szerepel több kapitányság felújítása. Érd például új épületet kap, ennek tervei még ebben az évben elkészülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!