Hírek

2005.02.25. 00:00

Nagymellű hölgyet akartak a Duna-korzóra

Rados Virág

Ádáz vita dúl a Belváros kulturális bizottságában. Az indulatokat ama szoborterv-pályázat kavarta fel, amelyet a képviselők a közelmúltban írtak ki. A testület szívesen látna kő- és bronzalakokat ücsörögni a Duna-korzón.  Hosszan vitatkoztak a beérkezett pályaműveken. Egyet ki is zártak.

Azt, amelyiken nem volt emberfigura. Volt viszont egy szemrevaló kompozíció: padon ülő leányka labdázik egy szoborkutyával. Az ötletet először elfogadták. Aztán újra kitört a csatározás. Némelyek ugyanis nem találták elég nőiesnek a nadrágos leánykát. Megszavazták, a pad legyen üres, de a kutya maradjon. Játszik majd vele a járókelő - feltéve, ha leül a padra.

A döntésen egyesek újfent felháborodtak. Ha üres pad lesz kutyával, igazságtalanság volt kizárni a másik ember nélküli alkotást. A nőiesség hiányán pedig könnyű segíteni. Nagyobb mellet kell csinálni a lánynak.
Az üres padról szóló döntést végül visszavonták. A problémát jövő héten ismét megvitatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!