Hírek

2005.02.03. 00:00

Műkedvelők paradicsoma

Minden nap várja a műkedvelőket a Nyitott Műterem a VII. kerületben. A Dózsa György úti, III. számú Gondozási Központ épületében alakították ki, a részvétel ingyenes.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="294"] A műteremben mindenki kipróbálhatja magát, aki úgy gondolja, a festészet helyett rossz szakmát választott
[/caption]– A béke szigete ez – pillant fel a festésből Herendi Istvánné (73). – Pletykálkodás, meg az árakon való siránkozás helyett én inkább ide járok. Mindenki előtt nyitva áll a Dózsa György úti Nyitott Műterem. Nem kell a dologhoz nagy tehetség, csak némi alkotókedv. – Régebben hétvégéken másolgattam képeket otthoni könyvekből – meséli Kiss Zita (62), aki a nyugdíj előtt gyors- és gépíró volt. – Most végre van időm a hobbimra. A tagok festéket, ecsetet, színes krétát, rajzlapot kapnak. A csoport tagjainak műveiből időről időre kiállítást rendeznek. Most Nagy Ernő (35) rajztanár képei függnek a folyosón. – Két éve járok ide – mondja. – Megihlet ez a közeg.

Szekeres József (61) táncművész Costa Brava vidékét színezi éppen. – Muszáj csinálni – mosolyog. – Ha szép tájat látok, rögtön töröm a fejem, hogyan festhetném meg. A technikát én találom ki. A csapatot régóta hivatásos festőművész segíti. – Nagyon szeretem az itt dolgozó társaságot – mondja Ghyczy György (52). – Nálunk nincs semmiféle kényszer. Öröm látni, ahogy az elmélyült munkából érték születik.

A leglelkesebbeket nyári alkotótábor várja Dúzson

A Nyitott Műterem munkájához szükséges pénzt Ghyczy György festőművész pályázatok útján szerzi meg. A huszonöt tagú csoportot támogatja a kerületi önkormányzat és szponzorok is. Néhányan máig visszajárnak. Akinek kedve van, nyáron alkotótáborba utazhat a Tolna megyei Dúzsra.

A csoportba járók gondolatai az alkotómunkáról

Bártfai István: Kiváltságos állapot.

Bock Gabi: Ami körülvesz, eltűnik, ellazulok, megnyugszom.

Csámpainé Szénás Rozi: Szívemet boldogság önti el.

Gátszegi Maggie: A legélvezetesebb eszköz a belső út feltérképezésére.

Kasza László: A természet és az élet szeretetét próbálom kifejezni.

Z. Réti Kamilla: Szemünk fogékonynyá válik a szépre, lelkünk vágyik a jóra.

Zirczi Judit: Kitölti az életem.

Rados Virág -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!