Hírek

2005.02.03. 00:00

Mosolyszelvényt kapnak a legudvariasabb kalauzok

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="299"] Magna Gábor (27) egy mosolyszelvényt adott át Lantos Róbertnek (27), a Lajosmizsére induló vonat kalauzának udvariasságáért cserébe
[/caption]Mosolyszelvénnyel ajándékozhatják meg a vonaton utazók az udvarias kalauzokat. A MÁV hat hétig tartó akciójával az utazóközönség komfortérzetét és elégedettségét szeretné javítani. – Tavaly több mint hétezer panasz érkezett a vasúttársasághoz. Főként a menetrendet és a nem megfelelő csatlakozásokat kifogásolták az utasok. Csaknem ezren a jegyellenőrök magatartásával voltak elégedetlenek – mondja Matéczné Németh Ágnes megbízott személyszállítási főigazgató. A MÁV ezért negyvenórás konfliktuskezelő képzést indított a kalauzok számára. Először a 2800 jegykezelő közül nyolcszázan vettek részt a tanfolyamon. A mostani akcióval ellenőrzik, hogy az iskolapadba ült ellenőrök tudják-e alkalmazni a tanultakat. Persze meg is jutalmazzák a legjobbakat. – A legtöbb szelvényt begyűjtő tizenkét kalauz között másfél millió forintos pénzjutalmat osztunk szét. A szelvényt kitöltő utasok között külföldi és belföldi nyaralást, valamint utazási csekkeket sorsolunk ki – teszi hozzá a főigazgató.

A mosolygó figurás papírokat Budapesten, a megyeszékhelyeken és a forgalmasabb pályaudvarokon a menetjegy mellé kapják az utasok. Az akció a bérlettel utazókra nem vonatkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!