Hírek

2005.02.04. 09:15

Meztelenül pózol a csapat

Amerikában a csúcsok csúcsa a Super Bowl vasárnapi döntője. Itthon még csak gyerekcipőben jár a sportág.

Schiller Zsolt

Az amerikai foci elmúlt években Európában is hódított, két hónap múlva Magyarországon is lejátszszák az első hivatalos mérkőzést.
– Április 24-én hatalmas show kíséretében lépünk először pályára tétmeccsen itthon. Sőt, két héttel korábban elkezdjük a szereplést az osztrák liga második divíziójában is – mondta Árpa Attila, az egykori tévés, a Budapesti Farkasok alelnöke, s játékosa. – Az amerikai foci mindent tartalmaz, amit szeretek, és a közönség is kedvel. Ez olyan sport, ahol van akció, ütközés és erőszak. Fontos elem a stratégia, s elmaradhatatlan a show! És szerepet kap a szex! Ne csodálkozzon senki, mert csodásak a pompon- lányok, s ha bármelyikük levetkőzik egy magazinnak, akkor biztos a siker.  Janet Jackson mellmutogatását sem feledhetjük. Csapatunk megirigyelte, hogy a vízilabdásokat rendre csinos hölgykoszorú követi, ezért az egyik lapban majd csak egy sisakot tartunk magunk előtt.
Az Árpa Argó című filmjében hallottakkal ellentétben a játékosok még nem mondhatják magukról, hogy „profik vagyunk...”, ám lelkesek. Egyelőre Budapesten kívül Debrecenben, Győrben és tegnaptól Nagykanizsán van teljes csapat.
Árpa elmondta, hogy csak elsőre hasonló a rögbi, hiszen ott nincs védőfelszerelés, itt viszont van, ám a sisak fegyver is. Rögbiben csak a labdás támadható, s csak oldalra és hátra lehet passzolni. Az amerikai fociban viszont előre is, s nem ritka a 30-50 méteres passz, ami látványos és több taktikázásra ad lehetőséget. Árpa szerint a rögbi a foci és a kézilabda legősibb formája, míg az amerikai futball a modern gladiátorok küzdelme.

Kétmillió a szerelésre

Egy felszerelés 80–85 ezer forintba kerül. Ez tartalmazza

a váll-, a könyök-, a csípő, a comb- és a térdvédőt, a sisakot és a sisakrácsot, illetve az edzőmezt. Egy csapat minimum 25–

30 főből áll, a Farkasoknak 100 tagja van, közülük 50 rendszeresen részt vesz az edzéseken is, amelyeket az Orczy kertben tartanak. Igazi focipályát még nem tudtak szerezni, mert féltik tőlük a füvet. Mindenesetre tárgyalnak saját pálya megvételéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!