Hírek

2005.02.12. 00:00

Megszámolja az MSZP a pesti párttagokat

BAMA

A fővárosban is számolni kezdenek a szocialisták. A Vas megyei ügy után úgy döntöttek a baloldalon: tiszta vizet öntenek a pohárba. Kiderítik, mennyi az annyi. Vagyis a párttagok száma. Felmerült a gyanú, hogy nem csak vidéken, de Budapesten is úgynevezett „papírtagok” vannak a pártban. Akik csak papíron léteznek, de ott nagyon.
Kiderült, hogy a fővárosi szocialisták száma kilencezer fő. Ebből Kőbányán ezerhatszázan vannak. Miért pont Kőbánya? Vannak a rendszerváltás óta bebetonozott jobboldali kerületek, tehát felesleges huszonhárommal osztani a kilencezret.
Viszont feltűnő az aránytalanság. Vagy a budapesti összlétszám kevés, vagy a kőbányai túl sok. Ezt majd eldönti a vizsgálat. Előfordult már ebben az országban olyan, hogy 102 százalékos volt egy választáson a résztvétel. Kérdezheti bárki, miért olyan fontos, hogy mennyien vannak a pártban? Azért, mert... Miért is?
A tagok létszáma alapján nem kapnak több pénzt. Így nem jelent semmit a több ember. Csak szavazatot. Egy kerületi elnöknek.
Így nem csak a becsületről van szó. Mert az azért még fontos, ugye?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!