Hírek

2005.02.24. 00:00

Megállapodtak az adósság kezeléséről

Nagy Vajda Zsuzsa

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Zuglóban összesen 130 millió forinttal tartoznak az önkormányzati lakások bérlői.
A politikai pártok és a civil szervezetek egyeztető megbeszélést tartottak arról, hogy milyen lehetőségek vannak a kintlévőségek begyűjtésére. – Megállapodás született arról, hogy nem görgetjük tovább az adósságállományt. Határozottan fellépünk a fizetni nem akarók ellen – mondta Láng Márta (45) a szociális bizottság elnöke, a tárgyalások kezdeményezője.
A megállapodás értelmében a tartozók szociális helyzetét személyre szabottan megvizsgálják. Első körben azokhoz a bérlőkhöz látogatnak el, akikkel szemben már jogerős bírói ítélet született a kilakoltatásra. Az önkormányzat a szociális helyzetüknek megfelelően segíti az érintetteket az adósság kifizetésében.
– Nem az a cél, hogy családok kerüljenek az utcára. Aki azonban nem hajlandó tárgyalni a megoldás érdekében, azzal szemben szigorúan fellépünk – mondta a politikusnő. A párbeszédtől elzárkózók sorsáról egyénenként külön dönt a képviselő-testület. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!